Search
  • subros2

How many did Belle Gunness actually kill?

Updated: Nov 6


Hvor mange menesker drepte egentlig Belle Gunness?"Ni", påstår noen med en selvikkerhet som var de iført en skuddsikker vest. "Fjorten, hvertfall" sier andre.

"Kan det ha vært opp mot 40 ofre?" undrer noen. "Eller flere?" spør de frimodige og forårsaker oppgitt hoderysting av de som mener at det "bare" er ni, maximum fjorten.


De som skråsikkert oppgir et konkret antall, hvem er det egentlig de regner som hennes ofre? Barn? Ektemenn? Friere? Folk som kom i veien for henne?

Hva med de som døde når hun utførte aborter når hun i flere år frontet seg selv som en erfaren jordmor?

Eller hvor ble de av de forsvunnede barna som hun "omplasserte" fra barnehjemmet i Chicago?

Dersom hun gjorde det?


Å forsøke å bruke allmenn fornuft og normal folkeskikk i forståelse av historien om Belle Gunness, er som å frivillig slå hodet mot en murvegg. Det finnes ingen opplagt logikk i hennes historie. Satser du på det, har du tapt før du begynner.

Men et ubstridelig fakta i historien om Belle Gunness er at hun ikke ble dømt for ett eneste drap. Som det meste som omgir historien om Belle Gunness blir ett antall ofre, ren spekulasjon.


Selv om politiet var involvert i begge hennes ektemenns plutselige bortfall i 1900 og 1902, ble ble det aldri tatt ut tiltale.

Offisielt så drepte Belle Gunness faktisk ikke ett menneske. Selv ikke når hun ble innkalt til politiavhør i forbindelse med at det funnet gift i hennes første avdøde datter, Caroline, ble hun ikke stilt til ansvar.


"En hederskvinne er død," sto det på førstesiden i den republikanske lokalavisen i LaPorte i 1908. "Saken er oppklart og ferdig", erklærer sheriff Albert Smutzer når han dagen etter at Belles hus dramatisk brant ned til grunnen, fengsler hennes ex-gårdsgutt og elsker, Ray Lamphere. Han blir sikter for mordbrann når de i husets kjeller - finner hva de mener at er en hodeløs Belle og hennes tre små barn. Philip. Lucy og Myrtle.


Og sånn hadde historien blitt stående om ikke den påståelige Asle Helgelien fra Ål i Hallingdal hadde ankommet Gunnessgården fem dager senere og begynte å grave i en nygravid søplegrop på tunet. Der gjør han en grufull oppdagelse og finner sin bror, Andrew begravet - partert i 6 deler fordelt i diverse striesekker. Hva foregikk egentlig på gården? Sheriffen som egentlig hadde oppklart saken, må igjen på banen.

Andrew Helgeilien er i dag kjent som hennes siste offer. Sheriffen anslo at hans dødsdato var 14. januar. Mang en mann ankom gården i perioden mellom 14. januar og brannen den 23. april i følge Belles gårdsgutt, Emil Greening. De var onkler fra Norge som kom med ettermiddags toget som aldri dukket opp til frokost. "De tok morgentoget til Chicago" oppgav han som Belles bortforklaring til "New York Times" etter brannen i 1908.


Pårørende fra hele Amerika som etterlyste sine sønner. fedre og brødre fikk aldri vite om de var blant de mange knoklene som ble gravd opp på gården etter brannen. Et gravearbeid som ble innstillt etter 5 dager. Deler av 30-til 40 mennesker ble av den ansvarlige, liktilsynsmannen Mac, funnet på gården. Alle knokler ble plassert i fellesgrav med uidentifiserte mennesker.


Den dag i dag dukker det fortsatt opp knokler av grunnen på gården i LaPorte.


Hva skjedde egentlig den gangen?

Hvorfor finnes det så få svar?


De som sier at det er umulig å finne ut hva som skjedde den gangen, vil selvfølgelig aldri finne svar.

For å forstå historien om Belle Gunness, må man tenke det utenkelige og vri hodet i vinkler man ikke trodde eksisterte .
29 views0 comments

Recent Posts

See All